Křupavý koláč s chřestem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 21 g
- Sodík 717 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 84.9 mg
- Draslík 936.8 mg
- Vláknina 8659.8 mg
- Vitamín A 8659.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvý zelený chřest oloupeme a odřežeme spodní tvrdé konce.
-
2
Brambory zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme 1 lžičku soli a brambory budeme vařit jen 5 minut. Pak k bramborům přidáme pokrájený chřest a společně vaříme 4-5 minut. Zeleninu scedíme a vývar zachytíme. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme.
-
3
Kozí sýr rozdrobíme do mísy a vyšleháme ho s 3 lžícemi smetany, 2 špetkami soli a 2 špetkami bílého pepře dohladka. Přidáme k němu brambory s chřestem, kerblík a směs promícháme.
-
4
Na vál rozložíme 4 plátky těsta Filo, každý potřeme rozpuštěným máslem a poskládáme je na sebe. Na poslední vrstvu naneseme sýrovou náplň, volné okraje přehneme dovnitř a těsto zabalíme do závinu.
-
5
Závin položíme na plech s pečícím papírem spojením těsta vespod. Závin potřeme máslem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova.
-
6
Závin necháme vychladnout, až pak ho nakrájíme a podáváme.