Farfalle carbonara s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 22 g
- Sodík 774 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 158.5 mg
- Draslík 295 mg
- Vláknina 9115 mg
- Vitamín A 9115 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 764.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl nakrájíme na nudličky a uvaříme ho v páře, nebo v malém množství mírně osolené vody.
-
2
Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm na proužky nakrájené vepřové maso spolu se silnějšími plátky česneku.
-
3
V misce rozkvedláme vejce s nastrouhaným parmezánem a goudou, solí a černým pepřem. Přilijeme malé množství smetany a dáme stranou.
-
4
Z pánve s vepřovým masem vyjmeme česnek, přidáme najemno pokrájený fenykl a dobře osmahneme.
-
5
Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly „al dente". Pak je scedíme a krátce ohřejeme na pánvi s vepřovým masem. Mimo plamen poté nalijeme na těstoviny s masem sýrovo-vaječnou směs a rychle promícháme, aby se s nimi spojila a byla krémovitá. Dáváme přitom pozor, aby nevznikla míchaná vajíčka. Pokrm ihned podáváme.