Tortilla s treskou a římským salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1177 kcal
- Sacharidy 226 g
- Tuky 15 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 226 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 1296.8 mg
- Vláknina 69464.4 mg
- Vitamín A 69464.4 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku zbavíme kůže a kostí, osolíme a opepříme. Maso s posekaným česnekem, mletým kmínem a oreganem vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a minutu vaříme. Uvařenou rybu necháme ve vývaru vychladnout. Po půl hodině maso vyndáme z vývaru na mísu, rozebereme na kousky a zakapeme šťávou z půlky citronu.
-
2
Tortilly ohřejeme na suché pánvi, jen trošku zastříkneme vodou. Hotové držíme v teple.
-
3
Asi tři listy římského salátu nakrájíme na proužky a rozdělíme ho do tortill spolu s kousky ryby, rajčaty, která jsme nakrájeli na kostičky, a salsy. Směs zabalíme do tortill, přidáme dílek citronu a podáváme.