Nakládaný losos v zázvoru
Suroviny
- 4 g Sezam - semena
- 4 g Kopr čerstvý
- 500 g Losos - filety
- 25 g Zázvor celý
- 5 g Cukr krupice
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý celý
- 2 g Dýňová semínka
- 2 g Olej sezamový
- 175 g Zelí hlávkové bílé
- 5 g Omáčka sójová
- 1 g Česnek
- 4 ml Olej slunečnicový
- 10 ml Ocet vinný
- 65 ml Voda pitná
- 5 ml Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 3 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 214.8 mg
- Vláknina 1379.4 mg
- Vitamín A 1379.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme maso z lososa. Pinzetou odstraníme z ryby všechny kosti i kostičky. Poté připravíme marinádu. K jemně nastrouhanému zázvoru přidáme cukr, sůl, celý pepř, dýňová semínka a nasekaný kopr. V této směsi lososa obalíme, vložíme do misky a přikryjeme. Necháme 3 dny pod závažím uležet. Losos musí být v lednici.
-
2
Po třech dnech vyndáme lososa z misky, očistíme z něj koření, zázvor a kopr a rozkrájíme na tenké plátky.
-
3
Jako přílohu připravíme nakládané zelí. Na oleji opečeme zelí, utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Podlijeme sherry brandy, octem, sójovou omáčkou a vodou. K zelí přidáme cukr a vše ode dna promícháme. Kastrol přikryjeme poklicí a zelí vaříme do změknutí. Když je zelí měkké, sundáme poklici a vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Nakonec ochutíme solí a pepřem a necháme vychladit.
-
4
Celý pokrm zdobíme opraženými sezamovými semínky.