Kebab s jogurtem a rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí maso
  • 500 g Rajčata
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 dl Jogurt bílý
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 163.8 mg
  • Draslík 437.2 mg
  • Vláknina 9650 mg
  • Vitamín A 9650 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1794.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a posolíme.

  • 2

    Osolenou cibuli vložíme do gázy nebo do jemného plátna a vymačkáme z ní co nejvíce šťávy.

  • 3

    Jehněčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, které vložíme do hlubší mísy, přelijeme šťávou z cibule, přilijeme 1 dl

  • 4

    olivového oleje, promícháme a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.

  • 5

    Mezitím si okrájíme chleba od kůrek, střídku chleba pokrájíme na kostky, pokapeme je rozehřátým máslem a opečeme v předehřáté troubě při 175° C dozlatova.

  • 6

    Maso vyndáme z oleje, necháme odkapat a napichujeme na jehly tak, aby se kostky masa nedotýkaly.

  • 7

    Grilujeme na roštu za častého otáčení přibližně 15 minut.

  • 8

    Rajčata spaříme, oloupeme, pokrájíme a dáme je pod pokličku dusit.

  • 9

    Servírujeme tak, že na talíř dáme opečené kostky chleba, poklademe na něj grilovaný kebab, na maso navrstvíme podušená rajčata a přelijeme osoleným jogurtem.

Komentáře k receptu