Plněné olihně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý celý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Olihně
  • 9 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 9 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 582.5 mg
  • Draslík 694.1 mg
  • Vláknina 1963.2 mg
  • Vitamín A 1963.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně dobře očistíme, opereme, vybereme vnitřnosti a oliheň necháme odkapat.

  • 2

    Odřízneme chapadélka, která nadrobno nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim 7 lžic olivového oleje, strouhanku, rozetřený česnek, nadrobno nasekanou petrželku, osolíme podle chuti a opepříme.

  • 3

    Směs dobře promícháme.

  • 4

    Touto směsí naplníme olihně, každou uzavřeme párátkem, naskládáme do pekáče, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, zakryjeme pokrývkou a dáme do dobře vyhřáté trouby prudce zapéct na 20 minut. Pečeme při 250 °C.

  • 5

    Servírujeme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu