Těstovinový salát s mangem
Suroviny
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 100 ml Mléko kokosové
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Mango
- 2 ks Česnek
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 4 polévková lžíce Máslo arašídové
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 20 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 905 mg
- Vláknina 5170 mg
- Vitamín A 5170 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vaječné nudle dáme do velké mísy, přelijeme dostatečným množstvím vroucí vody a necháme 10 bobtnat. Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme arašídový olej na dosti vysokou teplotu.
-
2
Přidáme nakrájené šalotky, nadrobno nakrájenou chilli papričku, papriky nakrájené na nudličky a prolisovaný česnek a opékáme je za stálého míchání 2-3 minuty.
-
3
Vaječné nudle scedíme a necháme okapat.
-
4
Do woku dáme okapané nudle a mango nakrájené na nudličky a vše za stálého míchání opékáme zhruba 2 minuty. Potom wok odstavíme.
-
5
Těstovinový salát s mangem rozdělíme do nahřátých talířů nebo
-
6
misek.
-
7
V hrnku nebo misce smícháme arašídovou pomazánku, kokosové mléko
-
8
a rajčatový protlak a směs naneseme lžící na těstvinový salát s
-
9
mangem jako zálivku. Ihned podáváme.