Těstoviny s pažitkou (petrželkou)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 15 g Sůl
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 60 g Pažitka
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 17.9 mg
  • Vláknina 300 mg
  • Vitamín A 300 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem.

  • 2

    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a po okapání je omastíme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Při podávání promícháme těstoviny s omytou a nakrájenou pažitkou nebo s petrželovou natí.

Komentáře k receptu