Jahodový bílkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 1 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 336.8 mg
- Vláknina 7500 mg
- Vitamín A 7500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme velmi pevný sníh. Po částech zašleháme cukr a přidáme omyté, rozkrájené jahody (asi 1/2kg). Vše šleháme do husté pěny.
-
2
Krém naplníme do skleněných misek a povrch hustě posypeme zbylými čerstvými jahodami.
-
3
Krém podáváme vychlazený.