Jahodový bílkový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jahody zahradní
  • 200 g Cukr krupice
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 336.8 mg
  • Vláknina 7500 mg
  • Vitamín A 7500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme velmi pevný sníh. Po částech zašleháme cukr a přidáme omyté, rozkrájené jahody (asi 1/2kg). Vše šleháme do husté pěny.

  • 2

    Krém naplníme do skleněných misek a povrch hustě posypeme zbylými čerstvými jahodami.

  • 3

    Krém podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu