Studený čokoládový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Čokoláda hořká
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr krupice
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 461.2 mg
  • Draslík 285.6 mg
  • Vláknina 4294.5 mg
  • Vitamín A 4294.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhanou čokoládu, mouku a mléko utřeme a dáme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Když se hmota už nelepí, přidáme vejce a necháme vychladnout.

  • 2

    Žloutky s cukrem utřeme, přidáme čokoládovou hmotu a nakonec sníh z bílků. Naplníme do formy a ve vodní lázni vaříme asi 1 1/2 hodiny.

  • 3

    Pudink podáváme studený s vanilkovým krémem.

Komentáře k receptu