Vánoční donuty – těsto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 110 g Cukr třtinový
  • 30 g Med včelí
  • 30 ml Mléko - podmáslí
  • 75 ml Olej slunečnicový
  • 75 ml Řecký jogurt
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 26.5 mg
  • Vláknina 10 mg
  • Vitamín A 10 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190 °C.

  • 2

    Suché ingredience (obě mouky, sůl, kypřící prášek, cukr) smícháme v jedné míse dohromady.

  • 3

    V druhé míse s pomocí mixéru vyšleháme všechny mokré ingredience (med ve sklenici můžeme lehce povolit v teplé vodě, aby se s ním lépe pracovalo).

  • 4

    Do tekutých ingrediencí poté vmícháme suché ingredience. Vymícháme hladké těsto.

  • 5

    Těsto přesuneme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme kolečka – o velikosti, jakou sami chceme. Můžeme si připravit minidonuty nebo klasické velké donuty.

  • 6

    Pečeme 15-20 minut podle velikosti donutů.

Komentáře k receptu