Jednoduchá paštika z telecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 40 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 551.4 mg
- Draslík 540.8 mg
- Vláknina 1450 mg
- Vitamín A 1450 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na nakrájené slanině a cibuli dusíme na kousky nakrájené vepřové maso a telecí játra doměkka. Vše potom rozemeleme na masovém strojku.
-
2
Do mleté směsi přidáme žloutek a strouhanku navlhčenou vínem. Osolíme a okořeníme paštikovým kořením. Třeme, až se paštika napění.
-
3
Paštikou naplníme čistou zavařovací láhev vymazanou sádlem. Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 90 minut.