Třená paštika z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 19 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 279 mg
- Draslík 182.8 mg
- Vláknina 405.5 mg
- Vitamín A 405.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná, nakrájená husí játra dusíme na sádle doměkka.
-
2
Měkká játra vyjmeme a na sádle usmažíme vejce.
-
3
Potom játra i smažené vejce umeleme. Přidáme utřenou sardelku a vše třeme asi 20 minut. Do směsi vmícháme trochu husího sádla.
-
4
Do napěněné paštiky přisypeme mletou papriku, přidáme lžičku nastrouhané cibule, sůl a citronovou ěťávu. Ještě chvíli třeme.
-
5
Paštiku necháme ztuhnout v chladničce.