Třená paštika z husích jater

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Játra husí
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sardelové řezy
  • 0.25 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 279 mg
  • Draslík 182.8 mg
  • Vláknina 405.5 mg
  • Vitamín A 405.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná, nakrájená husí játra dusíme na sádle doměkka.

  • 2

    Měkká játra vyjmeme a na sádle usmažíme vejce.

  • 3

    Potom játra i smažené vejce umeleme. Přidáme utřenou sardelku a vše třeme asi 20 minut. Do směsi vmícháme trochu husího sádla.

  • 4

    Do napěněné paštiky přisypeme mletou papriku, přidáme lžičku nastrouhané cibule, sůl a citronovou ěťávu. Ještě chvíli třeme.

  • 5

    Paštiku necháme ztuhnout v chladničce.

Komentáře k receptu