Bacochy
Suroviny
- 250 g Tvaroh tučný
- 100 g Cukr krupice
- 500 g Mouka polohrubá
- 21 g Droždí
- 250 ml Mléko polotučné
- 30 ml Rum
- 130 ml Olej rostlinný
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Ztužovač šlehačky
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 0.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 33 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 242 mg
- Draslík 180.7 mg
- Vláknina 5060.3 mg
- Vitamín A 5060.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 103.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
-
2
Do pekárny postupně dáváme všechny suroviny na těsto a nastavíme program „těsto“.
-
3
V mezičase připravíme náplň a drobenku.
-
4
Na náplň si na několik hodin namočíme rozinky do rumu.
-
5
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Přimícháme strouhanou pomerančovou kůru, sůl, okapané rozinky, dobře promícháme. Na závěr všleháme ztužovač šlehačky.
-
6
Na drobenku v míse promícháme suché suroviny, a prsty zpracujeme s máslem do drobivé směsi, kterou necháme v lednici vychladit.
-
7
Vykynuté těsto rozdělíme na osm dílů, rozválíme do čtverců, které plníme tvarohovou nádivkou a rohy těsta spojíme, aby vznikly šátečky. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut pečeme v předehřáté troubě.