Kachní játra a pineau pâté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Játra kachní
  • 100 g Slanina anglická
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Chléb toastový
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 5 polévková lžíce Pineau des Charentes červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 336.9 mg
  • Draslík 221.6 mg
  • Vláknina 3262.5 mg
  • Vitamín A 3262.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme.

  • 2

    Na 25 g másla opečeme slaninu dokřupava. Přidáme utřený česnek, játra a tymián a 5 minut opékáme. Játra by měla být hnědá zvenku, ale růžová uvnitř.

  • 3

    Zalijeme sherry, osolíme, opepříme. Po chvíli odstavíme.

  • 4

    Až směs trochu vychladne, rozmixujeme ji dohladka.

  • 5

    Toastové chleby opečeme na zbylém másle a podáváme je s připraveným paté.

Komentáře k receptu