Kachní játra a pineau pâté
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 g Játra kachní
- 100 g Slanina anglická
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Chléb toastový
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 5 polévková lžíce Pineau des Charentes červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 15 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 336.9 mg
- Draslík 221.6 mg
- Vláknina 3262.5 mg
- Vitamín A 3262.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme.
-
2
Na 25 g másla opečeme slaninu dokřupava. Přidáme utřený česnek, játra a tymián a 5 minut opékáme. Játra by měla být hnědá zvenku, ale růžová uvnitř.
-
3
Zalijeme sherry, osolíme, opepříme. Po chvíli odstavíme.
-
4
Až směs trochu vychladne, rozmixujeme ji dohladka.
-
5
Toastové chleby opečeme na zbylém másle a podáváme je s připraveným paté.