Piadina -pečená placka z kynutého těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1017 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 36.4 mg
- Draslík 278.6 mg
- Vláknina 8505 mg
- Vitamín A 8505 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. Vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.
-
2
Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.
-
3
Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Podáváme ji teplou, s různou náplní.