Krevety s chilli papričkami
Suroviny
- 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 kávová lžička Pepř sečuánský
- 2 kávová lžička Sůl mořská
- 24 ks Krevety tygří - loupané
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Pepř černý celý
- 3 ks Limetka
- 1 hrst Salát hlávkový
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 54 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 3 g
- Sodík 559 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 3.2 mg
- Draslík 46.4 mg
- Vláknina 1989.1 mg
- Vitamín A 1989.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme dip – do hmoždíře dáme česnek nakrájený na kousky, koriandr a chilli papričku. Rozdrtíme s cukrem, poté zakapeme šťávou ze všech limetek a promícháme s rybí omáčkou. Pokud je dip příliš sladký, osolíme.
-
2
Nyní si vytvoříme směs koření na krevety – opět v hmoždíři rozdrtíme sečuánský pepř, celý pepř, sůl a chilli vločky. Poté vmícháme kukuřičnou mouku.
-
3
Ve woku rozpálíme olej. Krevety obalíme ve směsi koření, kterou jsme si připravili a smažíme minutu z každé strany dokřupava. Poté dáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
-
4
Podáváme s natrhanými salátovými listy.