Houstičky kaiserky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 230 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mák - semena
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 167.4 mg
  • Draslík 260.3 mg
  • Vláknina 7142 mg
  • Vitamín A 7142 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka, lehce poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Ve zbylém vlažném mléce rozšleháme vejce.

  • 3

    Když kvásek vykyne, vlijeme do mísy mléko s vejci, olej a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Těsto před kynutím poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Po zhruba 40 minutách těsto několikrát v míse obrátíme a ještě asi 30 minut necháme kynout.

  • 4

    Z vykynulého těsta vytvarujeme bochánky, asi 12 ks, položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 15 minut dokynout.

  • 5

    Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, jídelním nožem do nich uděláme křížem zářezy, posypeme mákem, necháme opět asi 10 minut kynout a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme asi 20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu