Salát z červeného zelí s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Zelí hlávkové červené
  • 40 g Okurky nakládané
  • 10 g Cibule
  • 10 g Hořčice plnotučná
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 947 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 631.4 mg
  • Vláknina 11800 mg
  • Vitamín A 11800 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 143.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné červené zelí nakrájíme na nudličky, chvíli podusíme v troše osolené vody a scedíme.

  • 2

    Po okapání zelí vsypeme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené okurky a cibuli. Dochutíme hořčicí, octem, solí a sladidlem. Vše promícháme.

  • 3

    Před podáváním necháme salát chvíli uležet.

Komentáře k receptu