Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 160 g Pomazánkové máslo neochucené
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka stévie
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 141 mg
  • Vláknina 4182.7 mg
  • Vitamín A 4182.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousek bílého celeru a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Zeleninu pokapeme citrónem, ochutíme 1 špetkou stévie a promícháme. Natvrdo vařená čerstvá vajíčka oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme je k zelenině.

  • 2

    V druhé misce si vyšleháme do pěny pomazánkové máslo, žloutky, hořčici, sůl a pepř. Do krému pak přidáme zeleninu a vše dobře promícháme. Podle chuti pomazánku dosolíme nebo dosladíme špetkou stévie. Pomazánka by měla mít jemnou, sladkokyselou chuť.

Komentáře k receptu