Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 22 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 141 mg
- Vláknina 4182.7 mg
- Vitamín A 4182.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kousek bílého celeru a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Zeleninu pokapeme citrónem, ochutíme 1 špetkou stévie a promícháme. Natvrdo vařená čerstvá vajíčka oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme je k zelenině.
-
2
V druhé misce si vyšleháme do pěny pomazánkové máslo, žloutky, hořčici, sůl a pepř. Do krému pak přidáme zeleninu a vše dobře promícháme. Podle chuti pomazánku dosolíme nebo dosladíme špetkou stévie. Pomazánka by měla mít jemnou, sladkokyselou chuť.