Chlebové dalamánky Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2483 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 153.7 mg
- Vláknina 5745 mg
- Vitamín A 5745 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krajíce staršího tvrdšího chleba nakrájíme na kostičky a necháme minimálně půl hodiny rozmočit v teplé vodě. Přebytečnou vodu poté slijeme a chléb rozmixujeme. Do rozmixovaného chleba přidáme rozdrobené droždí, na špičku nože cukru, sůl a hladkou mouku. Rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě ještě asi hodinu vykynout.
-
2
Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme bochánky, z kterých ještě dotvoříme podlouhlé dalamánky. Dalamánky položíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté každý dalamánek potřeme vodou, nožem na každém uděláme několik šikmých řezů a posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.
-
3
Pečeme při 180 °C asi 30 - 40 minut do zčervenání.