Hruškový salát s fenyklem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Sýr Parmezán
  • 200 g Pampeliškové listy
  • 1 ks Hruška
  • 1 ks Fenykl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 220.7 mg
  • Vláknina 3520 mg
  • Vitamín A 3520 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou velkou letní hrušku a očištěný fenykl rozpůlíme. Z hrušky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky. Fenykl ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme do mísy k hrušce. Sýr parmezán nastrouháme na hoblinky. Mladé listy pampelišek dobře omyjeme, vodu setřepeme a listy rozkrájíme na 2-3 díly. Přimícháme je i se sýrem k hrušce.

  • 2

    Připravíme si zálivku: v misce metličkou vyšleháme olivový olej s ostrou hořčicí, tekutým medem, citrónovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Poté vmícháme zálivku do salátu a hned podáváme.

Komentáře k receptu