Chutný domácí chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 143 mg
  • Vláknina 1680 mg
  • Vitamín A 1680 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme hladkou mouku se solí, kmínem a droždím. Přilijeme vlažnou vodu a promícháme. Mísu přikryjeme fólií a těsto necháme kynout 12-18 hodin.

  • 2

    Vykynuté těsto na pomoučněné desce několikrát přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme chvíli odpočinout.

  • 3

    Potom z těsta vytvarujeme bochník, který necháme 1 hodinu kynout.

  • 4

    Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia a necháme v ní rozpálit litinový hrnec. Bochník dáme do hrnce a přiklopíme. Chléb pečeme 30 minut, potom odstraníme poklici a pečeme ještě 20 minut.

  • 5

    Hrnec s pečeným chlebem vyjmeme na podložku, chléb necháme trochu vychladnout a vyklopíme.

Komentáře k receptu