Zelný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2416 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 11.2 mg
- Draslík 576.2 mg
- Vláknina 15642.1 mg
- Vitamín A 15642.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí očistíme, zbavíme košťálů, nakrájíme je na kostičky a ovaříme tak, aby zůstalo křupavé.
-
2
Scedíme a přidáme nálev z vody, octa, soli, cukru, na plátky nakrájených žampionů, na kostičky nakrájených kapií. Nakonec přidáme černé houby.
-
3
Promícháme a zalijeme horkým olejem, do kterého jsme dali pepř a čili koření. Vše promícháme a necháme vychladnout.
-
4
Tento salát podáváme jako doplněk k různým pokrmům.