Čokoládový krémový dezert pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 14 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 237.6 mg
- Vláknina 5950 mg
- Vitamín A 5950 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nerezové misky s oušky rozlámeme na kousky čokoládu. Na plotnu postavíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Ztlumíme var a vložíme do hrnce nerezovou misku s čokoládou, poté mícháme, dokud se čokoláda v míse dokonale nerozpustí.
-
2
Do kastrolu vlijeme brandy a 200 ml šlehačky. Necháme zahřát, aby směs byla horká, nesmí se ovšem vařit. Poté vlijeme rozpuštěnou čokoládu a promícháme, aby se vše spojilo dohromady.
-
3
Hotovou směs rozlijeme do čtyř misek a necháme při pokojové teplotě vychladnout, dokud směs neztuhne.
-
4
Zbylých 10 ml šlehačky ušleháme a ozdobíme jí jednotlivé dezerty. Poté studené podáváme.