Medový chléb s jablky a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 206 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Med včelí
  • 60 g Cukr krupice
  • 100 g Jablka
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 50 g Ořechy lískové
  • 8 g Sůl
  • 500 g Mouka chlebová
  • 200 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 10 g Droždí sušené
  • 450 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 206.3 mg
  • Vláknina 9920 mg
  • Vitamín A 9920 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vlijeme vodu, rozpuštěné máslo, med, přidáme sůl, cukr, oba druhy mouky a na kostičky nakrájená jablka. Vmícháme rozpůlené lískové ořechy a kousky čokolády, přendáme do nádoby domácí pekárny. Přisypeme sušené droždí, nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu