Pomerančový pudink s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr třtinový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr třtinový
  • 5 g Máta
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Sirup javorový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Pomeranče
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 229.9 mg
  • Draslík 485 mg
  • Vláknina 10800.1 mg
  • Vitamín A 10800.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do vhodné nádoby, přisypeme cukr a rozklepneme vejce. Vložíme vyškrábaný vanilkový lusk a vše utřeme do hladké pěny. Přilijeme mléko, vsypeme mouku, vanilkový cukr a dobře promícháme.

  • 2

    Z bílků ušlehaný tuhý sníh spolu s pomerančovou kůrou a šťávou. (Kůru na jemném struhadle nastrouhanou ze čtyř pomerančů a z těch samých pomerančů vymačkanou šťávu). Zlehka vmícháme do žloutkové pěny.

  • 3

    Šest mlých zapékacích formiček důkladně vymažeme máslem, vysypeme cukrem, na dno dáme po dvě lžíce javorového sirupu. Na sirup rozdělíme připravený pudink, každou naplněnou formičku přikryjeme kouskem alobalu.

  • 4

    Do pekáče vlijeme 2 l vody, naskládáme formičky a vložíme do předehřáté trouby na 40 minut. Po uvaření vyklopíme pudink z formiček na mělké, teplé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme lístky máty a tenkými kolečky pomeranče.

Komentáře k receptu