Řezy z litého těsta s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr krupice
  • 20 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Cukr vanilka
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 ml Mléko bio čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 82.3 mg
  • Draslík 654.8 mg
  • Vláknina 4195 mg
  • Vitamín A 4195 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vlažného mléka, droždí a lžičky kypřicího prášku připravíme kvásek. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít.

  • 2

    Do misky prosejeme mouku se zbylým kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, krupicový a vanilkový cukr a špetku soli. Vlijeme připravený kvásek a vypracujeme středně husté, lité těsto. Plech vymažeme olejem, ihned vlijeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  • 3

    Příprava drobenky: Do vhodné nádoby vsypeme cukr, mouku, vanilkový cukr a přidáme máslo. Rukou vypracujeme tuhou drolivou hmotu, kterou rozdrolíme na povrch těsta.

  • 4

    Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme dozlatova přibližně 20 minut.

  • 5

    Necháme vychladnout na plechu a potom nakrájíme na úhledné obdélníky.

Komentáře k receptu