Řezy z litého těsta s drobenkou
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Mouka pšeničná hrubá
- 40 g Cukr krupice
- 30 g Cukr krupice
- 20 g Droždí
- 20 g Cukr vanilka
- 40 g Cukr vanilka
- 20 g Kypřicí prášek do pečiva
- 150 ml Mléko bio čerstvé
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 20 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 82.3 mg
- Draslík 654.8 mg
- Vláknina 4195 mg
- Vitamín A 4195 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vlažného mléka, droždí a lžičky kypřicího prášku připravíme kvásek. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít.
-
2
Do misky prosejeme mouku se zbylým kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, krupicový a vanilkový cukr a špetku soli. Vlijeme připravený kvásek a vypracujeme středně husté, lité těsto. Plech vymažeme olejem, ihned vlijeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
-
3
Příprava drobenky: Do vhodné nádoby vsypeme cukr, mouku, vanilkový cukr a přidáme máslo. Rukou vypracujeme tuhou drolivou hmotu, kterou rozdrolíme na povrch těsta.
-
4
Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
-
5
Necháme vychladnout na plechu a potom nakrájíme na úhledné obdélníky.