Tvarohová pěna višňová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Kompot višňový
  • 400 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 15 g Cukr moučkový
  • 100 g Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 152.1 mg
  • Vláknina 640 mg
  • Vitamín A 640 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nízkotučný tvaroh vložíme do misky, přidáme smetanu, cukr, rybízové želé a metlou nebo šlehačem vyšleháme do pěny. Višňový kompot scedíme, pokud máme višně s peckami, vypeckujeme je.

  • 2

    Tvarohovou pěnu rozdělíme na dezertní talířky, poházíme višněmi, pokapeme trochou šťávy z kompotu, doplníme dezertní lžičkou a podáváme.

Komentáře k receptu