Tvarohová pěna višňová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 11 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 152.1 mg
- Vláknina 640 mg
- Vitamín A 640 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nízkotučný tvaroh vložíme do misky, přidáme smetanu, cukr, rybízové želé a metlou nebo šlehačem vyšleháme do pěny. Višňový kompot scedíme, pokud máme višně s peckami, vypeckujeme je.
-
2
Tvarohovou pěnu rozdělíme na dezertní talířky, poházíme višněmi, pokapeme trochou šťávy z kompotu, doplníme dezertní lžičkou a podáváme.