Salát z manga, kiwi, datlí a dalšího tropického ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 100 g Physalis (mochyně)
  • 4 ks Kumkvát
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Kiwi
  • 4 ks Datle
  • 1 ks Karambola
  • 3 ks Fíky čerstvé
  • 4 ks Mučenka
  • 1 ks Limetka
  • 0.5 ks Ananas
  • 4 cl Mučenkový likér
  • 2 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3102 kcal
  • Sacharidy 821 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 821 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 7678.2 mg
  • Vláknina 151438 mg
  • Vitamín A 151438 mg
  • Vitamín B6 3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.4 mg
  • Vitamín E 29.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme mango, kiwi a ananas. Oloupeme opatrně nožem datle a odstraníme z nich pecky. Z mochyní oddělíme papírové kalichy, Omytou karambolu, kumkvaty a oloupané kiwi pokrájíme na plátky. Fíky rozkrájíme na nudličky. Na kousky pokrájíme oloupaný ananas a na podlouhlé dílky fíky. V míse smícháme všechno pokrájené ovoce dohromady.

  • 2

    Rozpůlíme mučenky a vydlabeme z nich lžičkou dužninu. Rozmixujeme ji v mixéru a prolisujeme sítem.

  • 3

    Z limetky ostrouháme kůru.

  • 4

    V hrnku svaříme cukr s polovinou množství prolisované mučenkové šťávy. Přidáme šťávu z limetky a přilijeme likér. Směsí zalijeme ovoce a necháme v chladničce 30 minut chladit.

  • 5

    Před podáváním posypeme salát nasekanými opraženými pistáciemi a nastrouhanou limetkovou kůrou.

Komentáře k receptu