Miska s rebarborou a jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 14 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 796 mg
- Vláknina 9125 mg
- Vitamín A 9125 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oloupeme rebarboru a pokrájíme ji na kousky.
-
2
Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr a nastrouhaný zázvor. Přivedeme k varu a přidáme do vína kousky rebarbory. Nesmíme ale rebarboru úplně rozvařit. Přecedíme rozvar přes síto a tekutinu ponecháme. Maizenu rozmícháme ve vodě a přidáme ji k tekutině přecezené z rebarbory. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
-
3
Omyjeme jahody, rozpůlíme je a přidáme k uvařeným kouskům rebarbory. Zahřejeme, ale nevaříme, a vložíme do misek. Počkáme, dokud nevychladnou. Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.