Miska s rebarborou a jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 40 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 400 ml Víno bílé
  • 500 ml Zmrzlina vanilková
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 796 mg
  • Vláknina 9125 mg
  • Vitamín A 9125 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oloupeme rebarboru a pokrájíme ji na kousky.

  • 2

    Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr a nastrouhaný zázvor. Přivedeme k varu a přidáme do vína kousky rebarbory. Nesmíme ale rebarboru úplně rozvařit. Přecedíme rozvar přes síto a tekutinu ponecháme. Maizenu rozmícháme ve vodě a přidáme ji k tekutině přecezené z rebarbory. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme.

  • 3

    Omyjeme jahody, rozpůlíme je a přidáme k uvařeným kouskům rebarbory. Zahřejeme, ale nevaříme, a vložíme do misek. Počkáme, dokud nevychladnou. Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

Komentáře k receptu