Jablkový salát s ředkvičkami a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 250 g Ředkvička
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 8.1 mg
  • Draslík 390.7 mg
  • Vláknina 6035.9 mg
  • Vitamín A 6035.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na malé kousky, které dáme do vhodné misky. Ihned je pokapeme citrónovou šťávou. Důkladně očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na stejné kousky jako jablka.

  • 2

    Posypeme solí, pepřem, přidáme nasekaný kopr. Pomocí dvou vidliček promícháme.

  • 3

    Do jogurtu dáme mletou papriku, dobře rozkvedláme a přimícháme do salátu.

  • 4

    Všechny suroviny ještě jednou promícháme, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu