Karamelizované bliny s malinami a mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 300 g Mascarpone
  • 2 kávová lžička Olej rostlinný
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1246 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 618.6 mg
  • Draslík 297.2 mg
  • Vláknina 9670 mg
  • Vitamín A 9670 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme řidší těsto tak, že promícháme žloutky s cukrem, moukou a smetanou. Vlijeme do olejem vymazané formy na lívance a upečeme. Po vyjmutí necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím vyšleháme ručním šlehačem mascarpone s cukrem a přidáme maliny. Upečené bliny plníme krémem ve třech vrstvách, přelijeme medem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu