Ovocná pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 242.6 mg
- Vláknina 3250 mg
- Vitamín A 3250 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1052.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve a třešně omyjeme, vypeckujeme, broskve nakrájíme na menší kousky. Ovoce v mixéru rozmixujeme.
-
2
Bílky vyšleháme do půlky, přisypeme vanilkový cukr a spolu s cukrem došleháme na tuhý sníh. Hotový sníh zlehka vmícháme do rozmixovaného ovoce. Směs rozdělíme do pohárů a v lednici necháme dobře vychladit.
-
3
Těsně před podáváním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Hotové poháry podáváme.