Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 4 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 97.6 mg
- Vláknina 1506 mg
- Vitamín A 1506 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody přebereme, omyjeme studenou vodou a okapané rozšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy. Omáčku dáme vychladit.
-
2
V míse rozšleháme vajíčka s mlékem a vanilkovým cukrem a na 5 minut do nich vložíme plátky veky, rozkrojené do trojúhelníku.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a máslo, nasáklý chléb v něm opečeme z obou stran do zlatohnědé barvy, pak ho teplý obalíme ve zbylém moučkovém cukru a podáváme s vychlazenou jahodovou omáčkou.