Křehká, jednoduchá a rychlá roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 30.8 mg
- Draslík 19.9 mg
- Vláknina 1480 mg
- Vitamín A 1480 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozmrazíme a rozválíme na plát. Ten potřeme sirupem - po obvodu necháme přibližně 2 centimetry bez potření - a zavineme do rolády.
-
2
Zapékací formu vymažeme máslem, roládu do ní vložíme spojem dolů a z obou stran podlijeme mlékem.
-
3
Formu s roládou dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme ji přibližně 30 minut, až má zlatavou barvu.
-
4
Upečenou roládu necháme ve formě mírně vychladnout, pak ji opatrně vyjmeme a necháme vychladnout úplně. Studenou roládu rozkrájíme a podáváme.