Šípková marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 154 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a dobře omyté šípky dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme až do změknutí, přibližně 20 minut. Měkké šípky propasírujeme přes sítko, odpad vyhodíme.
-
2
Šťávu vrátíme zpátky do hrnce, přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme do zahoustnutí směsi. Ještě horkou marmeládou naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V zavařovacím hrnci při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
-
3
Nakonec skleničky s marmeládou necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.