Ovocný salát s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 3 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 468.4 mg
- Vláknina 11420 mg
- Vitamín A 11420 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přelijeme horkou vodou a necháme je okapat.
-
2
Mandle spaříme horkou vodou, nakrájíme na plátky a krátce osmahneme v rozehřáté pánvi bez oleje.
-
3
Pomeranče a mandarinky oloupeme, rozdělíme na dílky, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky. Kiwi oloupeme a také nakrájíme na menší kousky.
-
4
Nakrájené ovoce promícháme a rozdělíme do servírovacích misek. Porce zalijeme medem, posypeme borůvkami a plátky osmažených mandlí a podáváme.