Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 17 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 341.5 mg
- Draslík 117.5 mg
- Vláknina 1620.1 mg
- Vitamín A 1620.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutky, misku vložíme do horké vodní lázně a metlou vejce ušleháme dohusta. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky, jahody s cukrem rozmixujeme dohladka. Vejce, šlehačku a jahody spolu promícháme, nalijeme do formičky a necháme ztuhnout v lednici.
-
2
Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do mléka, přidáme vanilkový cukr, mátu, kousek vanilky, povaříme minutu, odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
Vychlazený jahodový dezert vyklopíme z formy, nakrájíme na porce, upravíme na talířky a přelijeme vanilkovou omáčkou.