Palačinky smažené s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Jablka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 269.6 mg
  • Draslík 296 mg
  • Vláknina 7626 mg
  • Vitamín A 7626 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse z mouky, mléka, vajíček a 2 lžíc moučkového cukru smícháme hladké těsto, které přikryté necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, dužinu opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky, které ihned z obou stran potřeme citronovou šťávou.

  • 3

    Na každou palačinku v pánvi rozehřejeme půl lžíce másla, na něj rozložíme plátky z jednoho jablka, rovnoměrně je zalijeme čtvrtinou těsta a smažíme na středním ohni, až má spodní strana palačinky zlatavou barvu. Potom palačinku otočíme a dozlatova ji usmažíme i z druhé strany.

  • 4

    Usmažené palačinky na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu