Palačinky smažené s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 20 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 269.6 mg
- Draslík 296 mg
- Vláknina 7626 mg
- Vitamín A 7626 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse z mouky, mléka, vajíček a 2 lžíc moučkového cukru smícháme hladké těsto, které přikryté necháme 30 minut odpočinout.
-
2
Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, dužinu opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky, které ihned z obou stran potřeme citronovou šťávou.
-
3
Na každou palačinku v pánvi rozehřejeme půl lžíce másla, na něj rozložíme plátky z jednoho jablka, rovnoměrně je zalijeme čtvrtinou těsta a smažíme na středním ohni, až má spodní strana palačinky zlatavou barvu. Potom palačinku otočíme a dozlatova ji usmažíme i z druhé strany.
-
4
Usmažené palačinky na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.