Broskvový džem s rybízovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 191 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Vložíme do hrnce, zalijeme rybízovou šťávou a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Poté přisypeme cukr a dál vaříme, až má džem požadovanou konzistenci.
-
2
Hotový rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, důkladně uzavřeme a uchováme na studeném a temném místě.