Broskvový džem s rybízovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 2.5 dl Rybízový džus
  • 2 kg Broskve
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 191 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Vložíme do hrnce, zalijeme rybízovou šťávou a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Poté přisypeme cukr a dál vaříme, až má džem požadovanou konzistenci.

  • 2

    Hotový rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, důkladně uzavřeme a uchováme na studeném a temném místě.

Komentáře k receptu