Vafle se smetanou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cibulka jarní
  • 20 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 548.7 mg
  • Draslík 560.5 mg
  • Vláknina 7579.3 mg
  • Vitamín A 7579.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 795.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: Máslo v malé pánvičce roztopíme a necháme vychladnout. Do misky vysypeme mouku, kypřící prášek, posypeme solí a promícháme. Potom rozklepneme vejce, vlijeme rozpuštěné máslo, mléko a šlehačem šleháme tak dlouho, aby nám ze surovin vzniklo hladké těsto, které přikryté dáme odležet na 5 minut.

  • 2

    Vaflovou formu mírně potřeme olejem, zahřejeme a naběračkou nalijeme připravené těsto a vafli pečeme dozlatova. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta v misce a hotové vafle udržujeme teplé.

  • 3

    Míchaná vejce: Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme, opepříme a vylijeme na pánev s rozpáleným olejem. Vařečkou zamícháme, necháme je trochu ztuhnout a hned zalijeme smetanou. Na středně silném ohni mícháme vejce se smetanou, tak dlouho, aby se smetana zahřála. Přidáme drobně nakrájenou jarní cibulku a ještě necháme na ohni, ale nesmíme vejce vysušit, musejí zůstat vláčná.

  • 4

    Teplé vafle podle porcí rozdělíme na talíře, na každou položíme připravená vejce, posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu