Pudink z kukuřičné moučky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 6 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 19.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V 250ml mléka rozkvedláme kukuřičnou moučku a vejce.
-
2
Do kastrůlku vlijeme zbylé mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl. Uvedeme do varu a za stálého míchání přilijeme v mléce rozkvedlanou maizenu. Povaříme do zhoustnutí.
-
3
Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní uvařený pudink a necháme vychladnout.
-
4
Po vychladnutí opatrně vyklopíme z formy a podáváme.