Pudink z kukuřičné moučky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 60 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 19.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V 250ml mléka rozkvedláme kukuřičnou moučku a vejce.

  • 2

    Do kastrůlku vlijeme zbylé mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl. Uvedeme do varu a za stálého míchání přilijeme v mléce rozkvedlanou maizenu. Povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní uvařený pudink a necháme vychladnout.

  • 4

    Po vychladnutí opatrně vyklopíme z formy a podáváme.

Komentáře k receptu