Zeleninová pomazánka s masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 384.1 mg
- Vláknina 6430 mg
- Vitamín A 6430 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky zbavíme jádřinců, omyjeme, poté je spolu s rajčaty, oloupanou cibulí a česnekem umeleme na masovém strojku. Vložíme do mísy, přidáme mleté maso, posekané feferonky, promícháme, přendáme do hrnce a zvolna dusíme dvě hodiny. V případě potřeby podlijeme troškou vody. Do směsi přimícháme Deko, směsí naplníme menší zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a zavařujeme 30 minut.
-
2
Vychladlou pomazánku používáme na toasty, topinky nebo jako základ pikantních pokrmů.