Ovocný salát s cukrovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 381.4 mg
- Vláknina 4838.6 mg
- Vitamín A 4838.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou dužinu vodního melounu vydlabeme speciální lžičkou na melouny, odstraníme pecičky, (z melounu odstraníme také co nejvíce bílé dužiny, kterou vyhodíme, dbáme však, abychom slupku nepoškodili, vydlabanou „mísu“ z melounu přikryjeme alobalem a uložíme do chladničky). Melounovou dužinu vložíme do mísy, přidáme k ní vydlabanou dužinu žlutého melounu, jahody opláchneme, necháme okapat, zbavíme stopek, rozkrájíme na plátky a přidáme k melounům spolu s bobulemi vína.
-
2
V rendlíku vaříme vodu s cukrem (na mírném plameni) alespoň pět minut (až se začnou tvořit bublinky). Poté odstavíme a necháme za občasného zamíchání zchladnout. Sirupem přelijeme ovoce v míse, tu na hodinu vložíme pod fólií do chladničky. Vychlazeným salátem naplníme melounovou „mísu“ a salát ihned podáváme.