Citrónový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 25 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 361.7 mg
- Draslík 125.3 mg
- Vláknina 2720.1 mg
- Vitamín A 2720.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu vylijeme do kastrůlku, přidáme pomerančovou a citrónovou kůru, bobkový list, vanilkový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme ze sporáku a na chladném místě necháme vylouhovat tři hodiny.
-
2
Vejce rozklepneme, bílky dáme stranou, žloutky do misky, přisypeme cukr a šlehačem šleháme tak dlouho, aby nám vznikla světlá hustá hmota, do které ještě přidáme citrónovou šťávu. Z vychladlé smetany vybereme bobkové listy a smícháme s vyšlehanými vejci. Směs nalijeme do formiček, na plech nalijeme vodu a naskládáme naplněné formičky. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut.
-
3
Upečené pudinky vytáhneme z trouby, vybereme z plechu, necháme 3 hodiny vychladnout a potom je dáme do ledničky zatuhnout.
-
4
Pudink před podáváním polijeme jahodovým sirupem.