Citrónový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Bobkový list
  • 20 g Cukr vanilka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 1 dl Šťáva citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 361.7 mg
  • Draslík 125.3 mg
  • Vláknina 2720.1 mg
  • Vitamín A 2720.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu vylijeme do kastrůlku, přidáme pomerančovou a citrónovou kůru, bobkový list, vanilkový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme ze sporáku a na chladném místě necháme vylouhovat tři hodiny.

  • 2

    Vejce rozklepneme, bílky dáme stranou, žloutky do misky, přisypeme cukr a šlehačem šleháme tak dlouho, aby nám vznikla světlá hustá hmota, do které ještě přidáme citrónovou šťávu. Z vychladlé smetany vybereme bobkové listy a smícháme s vyšlehanými vejci. Směs nalijeme do formiček, na plech nalijeme vodu a naskládáme naplněné formičky. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut.

  • 3

    Upečené pudinky vytáhneme z trouby, vybereme z plechu, necháme 3 hodiny vychladnout a potom je dáme do ledničky zatuhnout.

  • 4

    Pudink před podáváním polijeme jahodovým sirupem.

Komentáře k receptu