Bramborový salát z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 1 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 800.6 mg
- Vláknina 10832.5 mg
- Vitamín A 10832.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Měkké scedíme a vysypeme do mísy.
-
2
Červenou řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vodě, do které přisypeme kmín.
-
3
Uvařenou řepu scedíme a přisypeme do mísy k bramborám, přidáme rozinky namočené v rumu, na malé kostky nakrájenou okurku, ocet, pepř, nakonec podle chuti cukr, zamícháme a podáváme ve studených salátových mísách.