Bramborový salát z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 300 g Červená řepa
  • 30 g Cukr moučkový
  • 100 g Okurka salátová
  • 200 g Rozinky bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Rum
  • 1 dl Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 800.6 mg
  • Vláknina 10832.5 mg
  • Vitamín A 10832.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Měkké scedíme a vysypeme do mísy.

  • 2

    Červenou řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vodě, do které přisypeme kmín.

  • 3

    Uvařenou řepu scedíme a přisypeme do mísy k bramborám, přidáme rozinky namočené v rumu, na malé kostky nakrájenou okurku, ocet, pepř, nakonec podle chuti cukr, zamícháme a podáváme ve studených salátových mísách.

Komentáře k receptu