Salát zelný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 ks Celer bulvový
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Deko
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1.7 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 49 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 207 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 138.6 mg
  • Vláknina 7341.4 mg
  • Vitamín A 7341.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájené zelí, mrkev, celer dáme do vhodné nádoby.

  • 2

    Přelijeme vřelou osolenou vodou a na 2 hodiny odstavíme.

  • 3

    Vrstvíme do nádob zelí a prokládáme další zeleninou.

  • 4

    Přidáme nať a plnou nádobu zalijeme horkým nálevem připraveným z deka.

  • 5

    Uzavřeme a po třech dnech konzumujeme.

Komentáře k receptu