Jahody v tvarohovém krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 150 g Tvaroh tučný
  • 20 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 100 g Cukr krupice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 154.8 mg
  • Draslík 136.1 mg
  • Vláknina 2560 mg
  • Vitamín A 2560 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 509.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka a vlijeme do kastrůlku se zbylým vařícím mlékem. Za stálého míchání uvaříme pudink a necháme vychladnout.

  • 2

    Změklé máslo utřeme do pěny a spolu se žloutky, polovinou cukru, špetkou soli, rumem a prochladlým krémem zašleháme do tvarohu.

  • 3

    Ze zbylého cukru a z bílků ušleháme pevný sníh a a zlehka vmícháme do tvarohového krému.

  • 4

    Polovinu omytých, nakrájených jahod zamícháme do krému. Dezert rozdělíme do pohárů a ozdobíme zbylými jahodami.

Komentáře k receptu