Jahody v tvarohovém krému
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 154.8 mg
- Draslík 136.1 mg
- Vláknina 2560 mg
- Vitamín A 2560 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 509.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka a vlijeme do kastrůlku se zbylým vařícím mlékem. Za stálého míchání uvaříme pudink a necháme vychladnout.
-
2
Změklé máslo utřeme do pěny a spolu se žloutky, polovinou cukru, špetkou soli, rumem a prochladlým krémem zašleháme do tvarohu.
-
3
Ze zbylého cukru a z bílků ušleháme pevný sníh a a zlehka vmícháme do tvarohového krému.
-
4
Polovinu omytých, nakrájených jahod zamícháme do krému. Dezert rozdělíme do pohárů a ozdobíme zbylými jahodami.