Jablečná huspenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jablka
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr krupice
  • 60 g Solamyl - bramborový škrob
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 0.6 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 178.1 mg
  • Vláknina 5575 mg
  • Vitamín A 5575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Vložíme do hrnce, zalijeme 1/2 l vody a necháme pozvolna rozvařit na kaši. Ve studené vodě rozpustíme bramborový škrob a vlijeme do jablečné kaše, za stálého míchání povaříme. Osladíme, vmícháme citronovou šťávu a ještě horké nalijeme do misek, kde necháme vychladnout a ztuhnout.

  • 2

    Podáváme ozdobené plátkem jablka a nasekanými ořechy.

Komentáře k receptu